Dunbarton Tobacco & Trust

Steve Saka er mannen bak Dunbarton Tobacco & Trust.
Steve Saka som i flere år har var sjef for Drew Estate, og er mannen bak de svært ettertraktede Liga Privada-sigarene. Steve Saka sluttet i Drew Estate i 2013, og etter to års klausulert "non compete" med Drew, returnerte han med sitt flunkende nye selskap, Dunbarton Tobacco & Trust
Sobremesa & Todos Las Dias er de to typene vi har tilgjengelige i vår webshop.Sobremesa betyr i all enkelthet «over bordet». Det som skjer der folk er samlet og hygger seg rundt bordet. En god samtale, latter, drikke og en sigar.Dette var det første Steve Saka lanserte. Han er en mann med sans for detaljer, og mavebeltene og eskene til Sobremesa er noe helt for seg selv. Vista'et (trykket inni kassene), er en rekreasjon av trykket fra et gammelt cubansk sigarmerke, La Lunda, som kun eksisterte mellom 1915 og 1917 (muligens et litt dumt tidspunkt å lansere et nytt sigarmerke...). Saka har en samling av originaltrykkene, og gikk svært langt for å lage en eksakt replika. Selve stansingen av trykket viste seg å være svært vanskelig, og han endte med å få en 78 år gammel tysk geværgravørmester til å håndlage hele trykket, både til vista'et og til mavebeltet, i bronse.... Dette har resultert i et helt fantastisk vista, og et usedvanlig flott mavebelte.

Sigarene i seg selv er middels fyldige og meget elegante sigarer med stor smaksintensitet, et resultat av mye eksperimentering med forskjellige tobakker, ofte eksotiske hybrider det finnes svært lite av. Det produseres ikke mye Sobremesa grunnet dette. Tobakken som benyttes i innlegget er nicaraguansk GK Condega C-SG, Pueblo Nuevo Criollo, La Joya Estelí C-98 og ASP Estelí Hybrid Ligero, samt genistreken Pennsylvania Broadleaf Ligero fra USA. Omblad er Matacapan Negro de Temporal fra Mexico, men dekkbladet er et sjokoladebrunt La Meca Ecuador Habano Grade 1. En kompleks blend som gir en kompleks sigar.
Todos Las Dias som skal være Spansk, men som de språkkyndige sikkert legger merke til, er navnet ikke grammatikalsk korrekt på spansk; det er dèt Steve Saka trodde "alle dager" het på spansk i åresvis, før noen påpekte feilen.... Han beholdt navnet fordi årsaken til den bar gode minner for ham.

Saka sier selv om Todos Las Dias: "For meg representerer denne sigaren noe upretensiøst og lite selvhøytidelig, og ikke noe av det der "noter av blyant med hint av fennikel"-våset. Det er en ærlig og hardtarbeidende sigar ment for de som vet hva det vil si å være sigarrøker, og bryr seg filla om hva andre mener".

Todos Las Dias har innlegg og omblad fra Jalapa og Estelí i Nicaragua, og et flott og smakfullt nicaraguansk habano-dekkblad. Aromaen er svært kraftig, men i motsetning til de fleste andre kraftige sigarer, åpner den ganske så mykt, og lurer deg litt før den gradvis øker i styrke. Når kraften introduseres på denne måten, blir den veldig håndterbar og innsmigrende.

Viser alle 3 resultater

0